American Pancakes

Under veckan som gått har jag varit halvledig vilket har resulterat i lite konstiga matrutiner för mig. En dag åt jag amerikanska pannkakor till lunch. Det var gott, och här kommer receptet:


För ca.10-12 stycken behövs:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg


Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna på medelhög värme i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


Det är en väldigt enkel och god maträtt att göra, det är inte den mest nyttiga men det duger. Här kommer lite bilder på min process:




 


Introduktion

Imorgon börjar höstens introduktion officiellt, det kommer att komma typ 2000 nya studenter som kommer att börja på Högskolan i Borås i höst. På min instutition, vilket är pedagogik börjar det ca. 350 nya studenter varav 30-40 stycken som jag kommer leda runt under första dagen. Jag kommer alltså att vara repledare som det kallas i år igen. Detta blir nog 4e eller 5e gången jag gör detta och jag ser fram emot det lika mycket som vanligt. Introduktionens två veckor är hektiska och fulla med aktiviteter varje dag och det är viktigt att inte slita ut sig på introduktionen. För samtidigt måste man klara skolan och gå på alla föreläsningar och allt sånt. 

Med andra ord kommer jag vara ganska upptagen dessa två kommande veckor och uppdateringen kommer inte vara den högsta. Men jag lovar att trycka in ett par tråkiga föreläsnings inlägg^^



22-08-2011

Idag har jag varit hemma hos föräldrarna, vi lagade mat och jag visade mina Rhodos bilder för dom, tror att det blev 70 nånting bilder totalt som var värda att se på. Vi lagade en slags paneng-thaigryta med fläskkött och nudlar vilket var väldigt gott! Annars har det faktiskt inte hänt så mycket idag. Jag kanske ska iväg en sväng till sportlife istan för att träna men efter att ha kollat på en video på youtbe med bodycombat som jag hade tänkt gå ikväll så verkar det lite löjligt och hade där en tendens att ha väldigt dålig musik. Så om jag tränar blir det nog bara en tripp till gymmet:) Jag blir mer och mer sugen på att gå tillbaka till Friskis faktiskt, är sugen på deras pass igen, typ som indoor walking och cirkelgym:) Får se hur det blir, ska göra göra klart den här provveckan och sen klara av introduktionen då jag kommit fram till att jag typ inte har nån fritid under två veckor. Sen får vi se hur det blir med träningen. 

Jag längtar verkligen efter att komma tillbaka till skolan, det var skönt att komma ifrån det den här sommaren. För det har gjort att sommaren känts lång och givande, med både semester för att kunna slappna av och jobb för att tjäna lite pengar:) På så sätt är skolan mer än välkommen just nu, det kanske är för att jag ser dram emot en rolig kurs i höst. Det blir det första(och enda) egenvalda kursen i hela programmet. Visst för att jag valt det program som jag har men det känns bra att få välja och vraka lite. Göra något som kommer få mig att sticka ut från de ca. 90st andra i min klass (förutom de ca. 15-16 pers som ska läsa samma inriktning som jag då).


Lite mera Rhodos:)



gårdagen osv

I fredags var det fullt ös med tjejerna, och igår var jag bakis helt enkelt. Därför inget bloggish igår.. 

Nu mår jag mycket bättre och om en stund ska vi nog sticka iväg till knalleland. Mikael ska träna men jag skippar det idag, inte värt det när jag mådde som jag gjorde igår. Jag ska köra fullt ös imorn istället, har kollat in två pass som jag vill gå på imorn:) Visst för att första besöket på Sportlife inte var min bästa träningsupplevelse, men man måste ge alla delar en chans:) 

Nu ska jag hoppa in i duschen och bli en människa igen, hörs senare!



Bjuder på en bild av Rhodos bargata, mysigt vissa gånger men inkastarna till krogarna var jävligt jobbiga!

Sportlife

Ikväll var jag och Mikael iväg och provtränade på Sportlife i Knalleland. Det var väldigt fräsht och ljust och inte alls så mycket folk som man kunde tro eftersom vi var där vid runt halv sju på kvällen. De hade löpband och nån konstig trapp/crosstrainer-aktigt som uppvärmning de hade även ett par få roddmaskiner och cykelliknande maskiner. På de andra maskinerna som tränar diverse muskelgrupper/kroppsdelar var det stor variation och ett stort utbud av maskiner. Dessa fanns det bara en av varje maskin, men det fanns väldigt många och flera som tränade narliggande muskler. Omklädningsrummet var fräsht och rent, men också väldigt tomt. Under tiden jag var där så såg jag bara två andra människor. Det verkar inte som så många duschade där. 

Det var mycket techno/trance/skit-musik som det är på alla gym, men det är bara att ha med egen musik så överlever man. Det var endel stönande muskelknuttar där, men det är inte heller hela världen. Det som gjorde tråkigt för mig var delvis att det inte fanns någon riktig indoor walking maskin, för dom tycker jag är jätteroliga att träna med/på. Sen var det även lite trist att alla där såg så jävla bra ut, alla var typ trådsmala och solbrända. Eller alla tjejer i alla fall, jag kände mig väldigt blek där. Stället kändes också väldigt litet, det är inte så stort som man tror att det är. Fast sen har dom två salar för gruppträning också, men dom verkade inte heller så stora. 

Det är i alla fall så jag och Mikael har spenderat i stort sett hela kvällen. När vi kom hem vid niotiden var vi hungriga som bar den och hamburgarna smakade väldigt gott! 



Torsdag då!

Torsdag igen, vart tar dagarna vägen? Men jag antar dagarna flyter lite ihop när man inte gör så mycket under dagarna. Idag är det tvättdag så det är vad jag har gjort hittills, ska strax gå ner igen. Jag har även passat på att gå bort till Ica Byttorp för att handla lite, jag köpte lite saker som jag tänkt att tillaga strax. Det blir nån slags fläskotlett med potatisklyftor och chilibearnaise tror jag. har tänkt att kanske fortsätta med Gilmore Girls marathonet oxå, vi får se.. 

Mer kommer under dagen!

Onsdagspepp!





Lyssna Lyssna lyssna! 

Den kom ut igår kväll och jag har spelat den kanske 5 gånger i rad idag. Visst för att Gaga kan vara lite konstig, speciellt hennes musikvideor men musiken är oftast väldigt bra i grund och botten. Det som är lite roligt med den här videon är att Gaga själv spelar killen som sitter ovanpå pianot. Creepy bra sminkat där säger jag bara!



Fixingtime!

Jag har tagit med datan till köket och sitter nu där och fixar i ordning och organiserar inför hösten. Igår när jag var med Emelie i knalleland köpte jag äntligen min nya almenacka för skolåret. Min förra gick ut i slutet av juni och jag har ingen aning hur jag klarat mig utan den så länge. Under skolåret är jag helt beroende av den, även om jag har en iphone och allt ska vara så bra med det för att få in kalendergrejer och sånt. Men inget slår en gammal hederlig kalender! 

Det som är dumt med kalendrar är dock att de enda som är bra är loggböcker. jag har provat alla olika men de funkar inte, loggböcker är bra för det finns en massa extra plats för anteckningar. Men minuset är att man känner sig som tolv år igen för det finns klasslistor och ställen där man ska skriva i nummer för skolsköterska och klassföreståndare och sånt.. Lite löjlig sak att klaga på jag vet, men nåt måste man väl få klaga på? ^^

Nu ska jag försöka fixa klart här, diska (i desperat behov!) och sen tänkte jag sticka ner till stan för att kolla lite på kläder och kanske en ny klocka:) 



och ja! jag tycker om att göra mongominer på kort! :P


läsaläsaläsa!!!

Åter igen Söndag

Idag är det söndag igen, och dagen hitills har bestått av sov, städ/röj, tv och pizza. Mikael och jag har äntligen tagit tummen ur och röjt upp i lägenheten. Så nu är vardagsrummet snyggt och städat, får bjuda på lite bilder imorn när ljuset är bättre. Förutom röjet har vi inte haft för oss så mycket. Igår var vi på IKEA och plockade med lite småplock hem. Det blev bland annats lite stekpannor, matlådor, en matta och lite annat allmänt krimskrams. 

Imorgon börjar en ny vecka och jag hoppas inget jobb. Visst för att det är härligt att jobba och jag skulle nog inte tacka nej till det om någon erbjuder jobb. Men fan va skönt det skulle vara att var ledig ända fram tills skolstarten. Det ska bli kul att skolan börjar snart igen, jag kan faktiskt säga att jag längtar tills dess. Men innan dess är det lite saker som måste fixas. Jag måste fixa studieförsäkran till CSN så jag får pengar i höst och sen måste jag även köpa till mig Office för Mac så jag kan skriva mina arbeten till skolan. Jag tänkte vara duktig och köpa ett riktigt Office den här gången då jag har kört på nedladdade versioner på senaste. Visst för att det fungerar, men bara för det mest nödvändiga. Det finns ingen rättstavning och helt plötsligt kan det välja att inte fungera. Men men.. det får man väl leva med om det är gratis. 

Nu ska jag ta och spela lite spel på datan eller nåt, och sen lägga mig. Imorn ska jag iväg en sväng och träna med Emelie på Friskis, ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Ska kolla upp hur det är att gymma på Sportlife, om det är nån här som vet hur sportlife i Borås är så får ni gärna hojta till!

Bläääh!

Hej bloggen! 

Idag har jag varit hemma sjuk, det började lite smått redan igår med ont i halsen och slöhet. Jag lyckades somna ovanpå täcket i sängen och sov tre timmar igår kväll. Idag har som sagt vad varit hemma, jag har inte lyckats sova något mera sen Mikael stack hemifrån imorses men jag har lyckats kolla på Gilmore Girls marathon på datan. Jag har lyckats att se på nästan hela första säsongen. Nu har jag tänkt att fixa en varm macka med tacoköttfärs rester från i måndags, och sen kolla klart på de sista två-tre avsnitten av säsong ett. Men först måste jag ta och hämta tvätten som jag inte gjort än, tvätttiden håller egentligen bara på till 21 men jag känner mig lite äventyrlig ikväll. 

Har inte tagit några roliga bilder på senaste så bjuder på en till Rhodos bild eller två. Enjoy!



Jag


Hotellentrén på kvällen


En fin byggnad i Rhodos stad

Semester my ass!

Detta börjar börjar ju bra, imorses gick jag upp med Mikael när han stack till jobbet vid sju. Somnade sedan om och fick sova i typ en timme innnan en förskola ringde in mig och ville ha hjälp nu i veckan. Så jag fick gå upp, duscha, fixa mig i ordning och pallra mig iväg (för jag tackar ju inte nej till lite jobb). Jag jobbade till halv fem så ett par timmar blev det idag också.imorn och resten av veckan blir det 7:30 - 16:00. 

Annars så kommer veckan inte bestå av så mycket annat. Imorn är det redan tisdag och när tisdagen är över är det bara tre dagar till helgen, fast det är inte så farligt. Även fast jag inte är i barngruppen på förskolan så hjälper jag till att organisera och fixa avdelningarna. Det är en ganska nyöppnad förskola som öpnnade i Mars i år. Sen dess har dom haft en massa provosoriska lösningar och möbler, och nu ska allt bli riktigt så att säga. Det är ganska spännande och givande att göra sånt här, det är bra övning för framtiden. Så när jag får göra detta på en avdelning som jag själv jobbar på i framtiden har jag ett litet hum om hur jag ska gå till väga och vad jag inte ska göra. Detta är på samma förskola som jag var i tre veckor i Juni. En jättehärlig förskola med härliga barn och ett färskt tänk hos pedagogerna. 

Nu ska jag ta och lägga mig, lång dag imorn. Bjuder på en bild från Rhodos! 


poolen, precis utanför balkongen, fatta hur härligt det var eller!?!?! !! :D



Becksvart

Jag ligger i sängen med datan i knät (som vanligt) och väntar på att Mikael ska komma hem från nån grabbkväll. Kvällen har spenderats framför datan och inte-alls-olaglig-film (hrmhrm). Dagen i övrigt har inte heller bjudit på så mycket förutom tvtittande och en tur till Lusharpan och sen Maxi. Vi gjorde oss av med lite gamla kläder som vi gav till Vitrysslandshjälpen. Sen har vi handla, och käkat pannkakor! Jag gjorde två olika satser, en med vanlig pannkakssmet och en med amerikanska pankakor. Det blev riktigt goda pannkakor kan jag lova fast det krävdes ett par försök och en par brända pannkakor som åkte i soporna. 

Sen har inte något mera hänt idag direkt, bara slöande hemma. Vilket det kommer blir mycket mer av, för från och med måndag är jag ledig, och kommer antagligen vara det ända fram tills skolan börjar i slutet av månaden. Det kommer bli tråkigt att vara hemma hela dagarna sådär, men det är bra ändå för jag har ett skolarbete från vårterminen som jag inte har gjort än och ska in snart. Jag hade tänkt att skjuta upp det om jag skule jobbat, men nu har jag ingen ursäkt att inte göra det. Sen borde jag passa på att få i ordning lite mer här hemma, det är en massa lådor och mojs som likväl kan ställas upp på vinden. Sen har jag även massa mer kläder som jag behöver skiljas ifrån(vilket jag tycker är väldigt svårt).



Jag var lite uttråkad innan ikväll så jag hade en fotosession med mig själv, här är en del av resultatet^^

RSS 2.0